Dvije pobjede košarkašica Koprivnice

Unatoč košarkaški konzervativnom prvom poluvremenu, koprivničanke su u nedjelju u juniorskoj konkurenciji upisale pobjedu protiv borbenih Varaždinki, a u utorak protiv Radosti u Čakovcu.

Loš ulazak u domaću utakmicu sa Vindijem, pun izgubljenih lopti i mekane obrane, dao je naslutiti da će se teško doći do pobjede. No, nakon velikog odmora djevojke su skupile glave i slomile protivnice u trećoj četvrtini. Čvrstom obranom dopustile su im da zabiju samo četiri poena, dok su najčešće iz uspješne napadačke tranzicije punile koš Varaždinki. Napadački je standardno dobro odigrala Iva Ilić, a iako je loše ušla u utakmicu, kasnije joj se pridružila i Lucija Begić koja je zabila 18 poena. Pozitivno što se moglo vidjeti na utakmici je fizička sprema naših košarkašica koje su utakmicu prelomile na temelju te činjenice, iako bi morale više povjerenja imati u svoje košarkaške kvalitete i pozitivan sportski pristup koji su u dosadašnjem toku sezone do izražaja dolazili samo u “odabranim” utakmicama.
U utakmici protiv Radosti ponovila se skoro ista utakmica – nešto slabiji ulazak u utakmicu i vrlo dobra igra u nastavku donijeli su znatnu prednost za lagani završetak utakmice. Na ovoj utakmici nitko nije zaslužio posebno isticanje, sve djevojke su odigrale solidno, osobito u drugom poluvremenu, a i sve su se upisale u strijelce. Do kraja lige preostala je još samo jedna utakmica s Podravcem iz Virja, koja će vjerojatno odlučivati o prvaku juniorske lige koji će igrati poluzavršnicu prvenstva Hrvatske (među 8 najboljih ekipa).
Idući tjedan slijede nam nastupi mlađih kategorija na turnirima u Zaprešiću i u Mađarskoj, nadamo se dobrim rezultatima!

ŽKK Koprivnica – ŽKK Vindi Varaždin 64:47 (13:15; 13:11; 20:4; 18:17)
Koprivnica: Lončarek 3, Markek 2, Bagarić, Čehok 4, Begić 18, Ilić 22, Mihalić 11, Šestak 4, Đukin, Hegedušić.
Trener: Laptuš M.
Pomoćni: Vlahović V.
Vindi: Đurasek 11, Premuž 6, Petreković K. 19, Petreković M., Štrocinger, Brezovec 9, Ivanković, Veseljak 2, Kauzler.
Trener: Knolmajer Z.

ŽKK Radost – ŽKK Koprivnica 26:57 (10:12,7:14,7:19,2:12)
Radost: Kapelari 4, Štrukelj 4, Đokić 3, Bašek 2, Kranjčec 10, Polančec 1, Obadić, Zdolec, Mađar, Hrkač 2
Trener: Šopar S,
Koprivnica: Lončarek 9, Markek 2, Bagarić 5, Čehok 5, Begić 2, Ilić 14, Mihalić 11, Šestak 5, Đukin 2, Hegedušić 3.
Trener: Laptuš M.
Pomoćni: Vlahović V.