Uspješan start u Zaboku, u prvom kolu B lige

Odigrano je prvo kolo B lige u kojem su naše djevojke upisale i prvu službenu pobjedu u ovom natjecanju. Rezultatski ne toliko uvjerljivo koliko je bilo u prošlomjesečnoj prijateljskoj utakmici, ali sigurno i ne dovodeći u pitanje pobjedu ni u jednom trenutku, Rutinski su odradile prvo gostovanje u Zaboku. Solidna ekipa “Ksavera” u prvoj četvrtini uspijeva držati kakvu-takvu rezultatsku neizvjesnost,najviše ipak,zahvaljujući činjenici da imaju nestvarno visok postotak šuta. Stvari će doći na svoje mjesto već početkom druge četvrtine, kada “Koprive” ubrzavaju igru, uzimaju neke skokove u napadu, ali i počinju pogađati šuteve sa distance. Briljirala je Emily Lončarek ostvarivši ponovo double-double (17 poena,12 skokova,od toga čak 7 u napadu!), Lucija Begić je pogađala vrlo važne koševe u trenutcima kada se utakmica lomila (16 poena i dvije pogođene trice iz tri pokušaja), prate ih Iva Ilić sa vrlo dobrim učinkom (23 poena,5 skokova,6 asistencija i 4 osvojene lopte) i mlada Viktorija Čehok koja je sjajno ušla u utakmicu poboljšavši našu igru u oba smjera, a seniorke Tatjana Somer i Rajka Bagarić donose čvrstinu koja je svakako bila nužna u današnjoj utakmici. Minute za igru su dobile sve igračice,a njih deset se je upisalo u listu strijelaca. Ružna vijest je svakako lakša ozljeda Petre Mihalić, što objašnjava njen skromniji učinak u današnjoj utakmici (Petra nas je navikla da igra već sada ozbiljnu seniorsku košarku).
Na kraju, čestitke na prvoj pobjedi u ligi našim djevojkama i trenerima, ali i protivnicama na korektnoj igri.

ŽKK “KSAVER” ZABOK – ŽKK “KOPRIVNICA” 56:81 (16:18) (15:31) (11:20) (14:12)

ŽKK “KSAVER” ZABOK: Martinko I. 13, Prodanović T. 11(2X3p), Čuček M. (cap.) 8, Vrančić E. 2,Plečko P. , Tomek E. 2,Mihovilić M. 4, Herceg Z. 2,Špiljak T. , Herceg M. 14(2X3p)

ŽKK “KOPRIVNICA”: Šestak G. 4, Markek E. , Bagarić A. 5(1x3p), Lončarek E. 17, Begić L. 16(2X3p), Ilić I. 23, Somer T. 2, Mihalić P. 3 (1X3p), Čehok V. 8, Đukin J. 1,Bagarić R. 2, Hegedušić D.